Din jævla NAVER!!

Bilde/logo er hentet fra nav.no

- Alle KAN jobbe litt

- Din snylter, du tar av fellesskapet

- Alle må bidra til fellesskapet

- Du blogger, men kan ikke jobbe?? haha

- Du går tur i fjellet, men jobbe kan du ikke??

- Du rydder hagen og maler huset, men å gå på jobb klarer du ikke??

- Jeg har også vondt, men klarer å jobbe! Da klarer du det å!!

- Du er bare lat!!

Jeg kan ramse opp, men stopper her. Kjenner jeg blir hissig!

Din jævla NAVER!!

NAVER må være det beste ordet som er skapt i nyere tid! Helt fantastisk!! 😉

Enig...?

Poenget med å dele min historie handler ikke om å dømme andre eller hvor forferdelig jeg har det og at jeg er ute etter sympati. Selv om det alltid er koselig med lykkeønskninger. 

Intensjonen er heller ikke å sette sykdom og utfordringer opp mot hverandre. Hvis enkelte skulle oppleve at evt sine utfordringer skulle blekne i forhold til mine så kan jeg si at det er i hvert fall ikke det jeg ønsker. 

Jeg ønsker å belyse at det er mennesker som kan ha utfordringer som ikke synes på utsiden. Det finnes dessverre mennesker som føler seg dømt og beskyldt for å være late, lure seg unna jobb, enten i å være helt fraværende fra jobb eller sykemeldte i perioder. Snylte på staten fordi de ser tilsynelatende friske ut på utsiden. Disse menneskene har kanskje en helt annen historie på innsiden. 

Disse uttalelsene kan man faktisk høre fra politikere, arbeidskolleger, arbeidsledere, venner, bekjente, naboer etc. Jeg tror ikke disse menneskene er ondskapsfulle, tror heller det handler om uvitenhet og ubetenksomhet.

Noen vil kanskje mene at jeg tar for hardt i, men hvordan oppstod egentlig ordet/betegnelsen NAVER? Ordet fikk til og med pris for beste nyord noen få år tilbake. Det sies ordet NAVER er ment for de som er friske og lurer seg unna jobb og lever på økonomisk støtte fra NAV. 

Alle som er litt oppegående og går inn i seg selv vet godt at dette ordet også blir rettet mot syke. Mennesker som er avhengig av økonomisk støtte fra NAV i form av sykepenger, arbeidsavklaringspenger og uføretrygd samt andre støtteordninger.

Jeg vet dette fordi jeg selv har fått denne betegnelsen. Helt sikkert av uvitende og ubetenksomme mennesker. 

Men!

Du blir satt i en bås! 

Du blir dømt!

Du er en snylter!

Og som alle vet, det er faktisk straffbart å lure til seg økonomisk støtte du ikke har krav på fra staten!

Så for meg handler som sagt ikke dette om hvor vondt og forferdelig jeg har det. Jeg har det faktisk veldig bra.

Det som er vondt og smertefullt er å gå med en følelse av at du snylter på statskassa. Dine skattepenger. Være en lovbryter, for det er det du er hvis du gjør krav på penger du ikke har grunnlag for å ha. 

Skinnet kan bedra, det finnes en historie på innsiden som øyet ikke kan se.Følg gjerne bloggen min også på Facebook: Redder fra Innsiden

#Normalisering #Ettertanke #Hverdag #Kronisk #RedderFraInnsiden #Dagkirurgisk #Coloplast #Redder #blogg #Helse #Nav #Naver #kronisksyk #helse 

3 kommentarer

Oddbjørg

12.01.2017 kl.11:27

Helt enig! Jævla Navere!

kokoronoheion

12.01.2017 kl.18:22

Før i tiden var Norge en ordentlig Velferdsstat, på den gode sosialistiske måten.

I dag har mange av oss blitt ekstremt bortskjemte på altfor kort tid. Dette gjør at vi får en ukultur som dytter de minst heldigste av oss ned.

Bra innlegg!

Dette er et tema som flere bør sette på agendaen, uansett bakgrunn!

Tom Redder

12.01.2017 kl.20:40

kokoronoheion: Takk skal du ha :)
Jeg personlig tror ikke det har så mye med politisk ståsted å gjøre. Tror heller det handler om uvitenhet, mangel på kunnskap og at man bedømmer personer ut fra det du ser og hører andre si om en person uten å forholde seg til fakta eller la være å mene noe om noen man ikke har feks nær relasjon til. Noen tror de er tankelesere og har røntgensyn, andre har mangel på empati og forståelse. Men, til syvende og sist handler det om mangel på kunnskap, tror jeg da. :) Derfor jeg prøver å belyse dette ved feks å bruke meg og mine erfaringer. Disse tingene går på tvers av politisk ståsted, for når alt kommer til alt så er vi alle bare mennesker. Vi alle har og får vår egen vikrelighetsoppfattelse som blir vår egen sannhet. Men med kunnskap og refleksjon er det mulig å endre sin oppfattelse og hva man tror er sannhet. Enkelt og greit, ikke være dømmende! ;o)

Ble en lang kommentar dette hehe, men som du sikkert skjønner så engasjerer dette meg veldig ;o)

Ha en fin kveld :)

Skriv en ny kommentar

Tom Redder

Tom Redder

41, Eigersund

Jeg lever med kronisk sykdom og har en sønn på 4 år som jeg har delt omsorg for. Denne bloggen skal være (om et forsøk på) en åpen og ærlig blogg om min hverdag, det å mestre og leve med kronisk sykdom på godt og vondt. Jeg har på mange måter et fantastisk liv, men selvsagt er det noen utfordringer jeg må ta hensyn til og prioritere ut i fra. Øverst på listen over prioriteringer troner sønnen min.

Kategorier

Arkiv

hits