liten jævel - AVHENGIGHET

Er du avhengig av sykdommen?

Pass på at du ikke blir "avhengig" av sykdommen (psykisk og fysiske lidelser). Sykdommen er og kan bli en stor del av deg, pass derfor på at den ikke blir så stor og tar så mye plass at du blir en del av sykdommen. Da tror jeg sykdommen kan bli en "avhengighet".

En avhengighet i den form at hvis du tar bort en del av sykdommen, behandlingen, tilbakemeldinger og lykkeønskinger kan man føle at det er noe som mangler i livet. En slags "tomhet", en del av deg blir borte... 

Psykisk har jeg det heldigvis bra, selv om det er en påkjenning psykisk også ved kronisk sykdom. Jeg har hatt sykdommen min siden jeg var 2 år gammel og bostedsadressen min var på en måte barneavdelingen 5D på Rikshospitalet fra jeg var 2 år til jeg ble tenåring. Sykdommen har derfor tatt en stor del av livet mitt og påvirket livet mitt både i skole, jobb og kjærlighet på godt og vondt. 

Jeg prøver så godt jeg kan å tenke at sykdommen kun er en del av meg. Ser på den som en liten jævel og jeg at jeg er herren over mitt liv! 

Jeg vil aldri bli en del av sykdommen! 

Kanskje man må som ved annen avhengighet trappe ned gradvis og sakte men sikkert ta styring over sykdommen og livet. Sykdommen må ikke få ta større del enn nødvendig! ☺️

La sykdommen være en del av deg, ikke omvendt!! 😉

Jeg har lagt ved en sang jeg har skrevet og spilt inn som handler litt om hvordan jeg har det med å leve med kronisk sykdom. Den er ikke utgitt, kun tilgjengelig via Soundcloud. Hvis du vil kan du høre sangen her. ☺️

Ha en strålende dag! 😁

*Bildene har jeg selv tatt på moloen på Sogndalstrand i Sokndal

Følg gjerne bloggen min også på Facebook: Redder fra Innsiden

#botox #velvære #hverdag #hverdagsliv #blogg #helse #redder

8 kommentarer

Victoria Larsen

20.12.2016 kl.16:52

Håper du får en fin Tirsdag videre :-)

Tom Redder

20.12.2016 kl.16:56

Victoria Larsen: Tusen takk og håper du også får en fin dag! ;o)

Cili's Corner

20.12.2016 kl.19:21

Jeg er så enig med deg. Har selv en sykdom som kunne spist meg opp - men jeg lar den ikke gjøre det. Viktig å være bevisst på at man til tross for sykdommen lever et så normalt liv som over hodet mulig!

Ønsker deg en god jul :)

Tom Redder

20.12.2016 kl.19:32

Cili's Corner: Ja, det er viktig å være sin egen herre eller dronning og ha kontrollen ??
God jul til deg ;o)

Sandra Marie

20.12.2016 kl.22:02

Vil ikke kalle meg avhengig, men har slitt med psyken siden jeg var liten og er nå 26, så vil si det er en del av meg..

Tom Redder

20.12.2016 kl.22:21

Sandra Marie: Hei :)
Ja, vi kommer jo ikke unna at det er og blir en del av oss. Sykdommen min er også en del av meg. Det kan jeg ikke rømme i fra, uansett hvor mye jeg prøver. Men, hver dag må jeg jobbe for at den ikke tar så stor del at jeg blir en del av sykdommen.

Ønsker deg en god jul! :o)

Sandra Marie

20.12.2016 kl.22:43

Det er sant. Det skjedde dessverre med meg, så jeg vet ikke helt hva som er normalt lengre. Men er på vei til å få tilbake meg selv nå :D God jul til deg også :)

Tom Redder

20.12.2016 kl.22:48

Sandra Marie: Det var godt å høre :) Jeg tror at så lenge fokuset er der så er man godt på vei ;o)

Skriv en ny kommentar

Tom Redder

Tom Redder

41, Eigersund

Jeg lever med kronisk sykdom og har en sønn på 4 år som jeg har delt omsorg for. Denne bloggen skal være (om et forsøk på) en åpen og ærlig blogg om min hverdag, det å mestre og leve med kronisk sykdom på godt og vondt. Jeg har på mange måter et fantastisk liv, men selvsagt er det noen utfordringer jeg må ta hensyn til og prioritere ut i fra. Øverst på listen over prioriteringer troner sønnen min.

Kategorier

Arkiv

hits