Du der? Du ja! Kom deg ut av handikaptoalettet!

"Når du ser meg gå inn på handikaptoalettet hver så snill og ikke send meg stygge blikk som om jeg gjør noe straffbart. Eller demonstrere ved å riste og dra i håndtaket til toalettet. Jeg er avhengig av handikaptoalettet for å kunne føre inn kateteret på en best mulig steril og skånsom måte og ja det tar litt lenger tid. 

"NB! Det er mange som ser friske ut på utsiden, men som har en helt annen historie på innsiden. Vær så snill og ikke døm, skinnet kan bedra 😉"

Teksten over er et utdrag fra mitt tidligere blogg-innlegg, PAPPA... HVA ER DET? TISSER DU?


Hvem har rett til å bruke handikaptoalett?
Hvis jeg sier "handikap", hva er det første du tenker og ser for deg da?

Her har du et utdrag i fra Store medisinske leksikon: Handikap, en ulempe for en gitt person som følge av organsvikt eller funksjonssvikt som begrenser eller hindrer oppfyllelsen av en rolle som er normal for den personen det gjelder.

Når du skal lete og finne fram til et handikaptoalett ser du etter skiltet med rullestol på.

Er det en lov som sier at friske ikke skal få kunne bruke dette toalettet? Ikke meg bekjent i hvert fall. Vi vet med sikkerhet at barnestell er tillatt, men hva med friske?

Det finnes mennesker som ser tilsynelatende friske ut, det kan til og med være en toppidrettsutøver, som trenger å benytte seg av et handikaptoalett.

Hvorfor trenger småbarnsfamilier å stelle barna sine på handikaptoalettet? Svaret på det er jo ganske enkelt. Det er god plass og ikke minst av hygieniske årsaket. Toalettet i seg selv er ikke akkurat så sterilt, men pga mer plass og boltre seg på blir det likevel til fordel for det hygieniske. Både for den som trenger stell og for de som skal benytte toalettet etterpå.

Jeg for min del er avhengig av god plass og tilgjengelig vask for å kunne vaske meg godt før jeg skal gjøre mitt på do. Plass til å sette fra meg utstyr, god bevegelighet og ikke minst risikoen for å ta bort i andre ting etter at jeg har vasket og spritet hendene mine. Får jeg tilført bakterier inn i urinblæren fra et offentlig toalett tørr ikke tenke på på følgende en gang!

Hva med de som er helt friske? Det hender vel at de også en gang i blant vil komme i en "nødsituasjon" og trenger rask tilgang til et toalett.

Nå bare tenker jeg høyt....

Hva med å fornye skiltet til handikaptoalettet? Bort med all tvil! Jeg tenker at det er av medisinske årsaker vi trenger et handikaptoalett.

Jeg har lekt med et forslag til nytt skilt som kan henge på døren:


 

Det finnes så mange flere grunner enn bare rullestolen...

På parkeringsplassen er det jo helt opplagt at rullestol-merket tilsier at denne plassen kun er tillatt for funksjonshemmede. Det er straffbart og kostbart å parkere der om du ikke har tillatelse. 
Her må du gjerne si tydelig i fra om noen parkerer ulovlig!!

Jeg ønsker at dere kommer tilbake med innspill og tanker i kommentarfeltet. 
Del gjerne, for dette mener jeg er et viktig tema!

 

Følg gjerne bloggen min også på Facebook: Redder fra Innsiden

#botox #velvære #hverdag #hverdagsliv #blogg #helse #redder

2 kommentarer

A

15.12.2016 kl.01:09

Hei!

Så sant som bare usynlig syke kan ane. Merkelig at så altfor mange bare greier å se at "en brekt fot" eller en i rullestol, har noe på handicaptoalett å gjøre? Det finnes vel mange flere usynlige tilstander enn synlige, som trenger det toalettet! Har en sønn som må kateterisere, han ser ut som verdens sprekeste. Har mange ganger tenkt at det skiltet er misvisende. Det fyrer også videre oppunder de "enklestes" tanker om at stedet er for rullestolbrukere...

Klem og takk for deling fra livet ditt :)

Tom Redder

15.12.2016 kl.09:36

A: Hei :o)
Det er synd at det skal være sånn. Egentlig burde vel de fleste oppegående skjønne at toalettet ikke kun er for rullestolbrukere, selv om det er helt opplagt at de ikke kan bruke et annet type toalett. Tror det handler mye om å dømme et menneske kun ut i fra det du ser. Ingen er født med røntgensyn og et menneske er mye mer enn hva du kan se. Jeg håper, selv om jeg bare er et enkelt menneske, at jeg kan være med på å belyse dette. Dette er et problem som gjenspeiler samfunnet på flere områder.
Takk for at du deler din historie. Jeg ønsker sønnen din masse god lykke og en fin dag til dere begge! ;o)

Skriv en ny kommentar

Tom Redder

Tom Redder

41, Eigersund

Jeg lever med kronisk sykdom og har en sønn på 4 år som jeg har delt omsorg for. Denne bloggen skal være (om et forsøk på) en åpen og ærlig blogg om min hverdag, det å mestre og leve med kronisk sykdom på godt og vondt. Jeg har på mange måter et fantastisk liv, men selvsagt er det noen utfordringer jeg må ta hensyn til og prioritere ut i fra. Øverst på listen over prioriteringer troner sønnen min.

Kategorier

Arkiv

hits